טיפול בכולסטרול

הפרכת המיתוס על הקשר שבין כולסטרול למחלת לב

למה לא קיים תיעוד של מקרים שבהם כולסטרול חסם עורק בגוף? מה יש בעורקים שגורם לכולסטרול להיצמד לדופנותיהם, כאשר על הוורידים הוא לא משפיע. הגוף משתמש בכולסטרול כ"תחבושת" לכיסוי חבלות וקרעים בדופנות העורקים שניזוקו. חומר זה מציל חיים על אף שהוצמדה לו סטיגמה שהוא גורם למוות ממחלות לב.

התאוריה : בשל סיבות לא ידועות עולה רמתו של אותו סוג כולסטרול, שמכונה "רע", בדמם של מיליוני אנשים, : הוא נצמד לדופנות העורקים ובסופו של דבר גורם לשרירי הלב להזדקק לחמצן ולרכיבים תזונתיים. לכן דוחקים בציבור להפחית את כמות השומנים ( מכילי – כולסטרול ) במזונם או להימנע מהם בכלל.

מחקרים הראו שכולסטרול אינו גורם למחלת לב. מחקר בחסות משרד הטכנולוגיה הגרמני הוכיח שלא קיים קשר ישיר בין הכולסטרול שבמזון וזה שבדם. ביפן לדוגמה עלתה רמת הכולסטרול בשנים האחרונות אבל מספר התקפי הלב ירד. סקרים רבים לא גילו קשר בין מחלה זו לבין צריכת שומנים מהחי. כל מחקרי הכולסטרול ארוכי-הטווח באירופה אישרו שתזונה דלת שומנים מורידה את רמת הכולסטרול ב-4% בממוצע. מחקר שבוצע לאחרונה בדנמרק בהשתתפות 20,000 גברים ונשים, הוכיח שרמת הכולסטרול בגופם של רוב חולי הלב רגילה לחלוטין.

הטענה שבדיקות של ארנבים הוכיחו שמזונות שומניים גורמים להתקשות העורקים, נשמעת משכנעת, אבל רק כשמתעלמים מהעובדות הבאות :

* ארנבים מגיבים לכולסטרול ברגישות שעולה פי 3,000 על זו של בני אדם.

* החוקרים מכריחים את הארנבים, שהם צמחוניים מטבעם, לאכול כמויות עודפות של ביצים וחלבונים, כדי להוכיח שמזונות מכילי כולסטרול מזיקים.

* הדנ"א ומערכות האנזימים של ארנבים לא נועדו לצריכת מזונות שומניים.

* ברור שלעורקיהם של בעלי חיים אלה יכולת מוגבלת מאוד להגיב לנזק שנגרם על-ידי תזונה לא מתאימה.

להבריא היום – לגרום לתחלואה בעתיד

כולסטרול גבוה הוא דאגה נפוצה במאה 21, אבל זוהי רק המצאה, אנשים בריאים יכולים לחיות אתו במשך שנים, אבל הם נעשים " חולים" כשבדיקת דם רגילה מגלה שיש להם " בעיית כולסטרול". הרופא המטפל בדרך כלל ישכנע את מטופליו לצרוך תרופות מזיקות כדי להוריד את רמת הכולסטרול שלהם. אי אפשר להאשים את הרופאים על הטעות שבגללה הם הופכים אנשים בריאים לחולים. הם מונחים ונתמכים על-ידי הממסד הרפואי, תמיכת הממשלות וחברות לייצור תרופות. כולם משתפים פעולה בהפצת המיתוס של הכולסטרול  ובשכנוע האוכלוסייה שרמה גבוהה שלו היא האויב מספר אחת שלה. אומרים לנו שאנחנו חייבים להילחם בו בכל האמצעים האפשריים, כדי לשמר מפני התוצאות של רמה גבוהה שלו בדם.

השפעת הסטטינים

סטטינים הם תרופות שמעכבות את ייצורו של הכולסטרול, רוב האנשים עשויים לחשוב שזה דבר טוב. הסטטין מוריד את רמת הכולסטרול משום שהוא מונע את ייצורו של המוולונט, שהוא חומר מוצא ( שדרוש לייצורו של חומר אחר ) של הכולסטרול. כשהגוף מייצר כמות פחותה של מוולונט התאים מפיקים פחות כולסטרול, וכך יורדת רמתו של זה גם בדם. המוולונט הוא גם חומר מוצא של תוצרים אחרים של הגוף, שיש להם תפקידים ביולוגיים חשובים שבהחלט לא כדאי שיפגעו.

כל תא בגוף זקוק לכולסטרול. הוא עוזר לו להיות עמיד למים ומונע מהקרום שלו מלדלוף. אם תזונתכם מכילה הרבה תרכובות חומציות, כגון חלבון מהחי, סוכר ושומני טראנס, הם מזיקים בקלות לקרומי התאים בגוף והם זקוקים לתיקון. כדי להיענות לדרישה כזאת הגוף משחרר הורמונים שמושכים אליהם כולסטרול. תפקידו של זה הוא לתקן נזקים לרקמות, ולכן הוא נמצא בכמויות גדולות בצלקות, ברקמות ובעורקים.

הכולסטרול מגן על בריאות הגוף. יש סיבות נוספות שבגללן כדאי לנו להימנע מלפגוע במנגנון שמייצר אותו בגוף שלנו. בעיה אמיתית מתעוררת כשאנחנו מורידים את רמתו על-ידי עקיפת מנגנון זה או על-ידי הפרעה לפעילותו, וזה מה שעושות תרופות הסטטין. אם גופכם מעלה את רמת הכולסטרול בדם, הוא עושה זאת כדי להגן על הגןף. הורדה מלאכותית שלה בעזרת תרופות סינתטיות מסלקת את ההגנה ועלולה לייצר מספר רב של בעיות, והראשונה בהן היא הפרעה לייצור ההורמונים על-ידי הבלוטות. דבר זה עלול לגרום להשפעת הלוואי הבאות :

  • סוכר בדם
  • בצקת
  • מחסור במינרלים
  • דלקת כרונית
  • קשיים בהחלמה
  • אלרגיות
  • אסתמה
  • נזק מוחי

השפעת הלוואי האחרונה ברשימה – נזק מוחי – היא החמורה ביותר, והיא נגרמת על-ידי שימוש ארוך-טווח בסטטינים. מחקר שפורסם בשנת 2002 על-ידי האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה, מצא שחשיפה רבה לסטטינים עלולה להגביר את הסיכון לפולינוירופתיה, שהיא פגיעה בעצבים הקפיים רבים.

כולסטרול נחוץ :

  • לייצור חומצות מרה, כדי לעזור בעיכול שומנים ולסייע בשמירה על המשקל.
  • חשוב להתפתחות המוח.
  • מגן על העצבים מפני נזק ופציעה.
  • מתקן עורקים ניזוקים ואוטם קרעים ופצעים.
  • תומך בתפקודי מערכת החיסונית.
  • מגביר את גמישותם של תאי הדם האדומים.
  • מייצב את קרומי התאים ומגן עליהם.
  • המרכיב הבסיסי של רוב הורמוני המין.
  • עוזר בייצור העור.
  • מרכיב חשוב בייצור הורמוני המתח של הגוף.
  • עוזר במניעת נזק לכליות אצל חולי סכרת.

איזון רמת הכולסטרול בצורה טבעית :

ישנם בטבע מספר חומרים ומזונות צמחיים שמסוגלים לטהר היטב את כלי הדם וצינורות הלימפה. כשאוכלים אותם בקביעות הם מאזנים בצורה טבעית את ריכוז הכולסטרול בדם, בצורה שמאפשרת לגוף לתפקד בדרך הטובה ביותר.

עשרות צמחי מרפא ומזונות נפוצים משפעים על רמת האיזון, כגון : תה ירוק, רוב הפירות והירקות, כולל תפוחי עץ, פרי הדר, גרגרי יער, גר, משמש, כרוב ודלעת עוזרים באיזון טבעי של הכולסטרול, שקדים אגוזים, גרעיני דלעת, שמן זית, שמן קוקוס, שיבולת שועל, שעורה, דוחן, כוסמת. עם זאת, חשוב לזכור שמזונות טבעיים או צמחי מרפא מסוגלים לאזן את רמת הכולסטרול רק שמשפרים גם את הנסיבות שגרמו בכלל לעלייה ברמתו.

קליפת לימון או קליפת תפוז ( רק החלק הצהוב ) מכילה גם היא חומר שמוריד את הכולסטרול בצורה דרמטית. חוקרים מצאו שהחומר שנמצא בפרי הדר "פוליקוסנולגורם לאיזון טבעי של הכולסטרול